L’esfera pública, al núvol

7 maig

L’esfera pública ja no és només al carrer sinó també al núvol. Les possibilitats d’internet l’han fet bascular i les eines 2.0 l’estan sacsejant de forma constant. Els partits polítics assisteixen a l’eclipsi del míting davant l’àgora digital dels vídeos virals, Twitter i Facebook. I la societat ha reiventat la lluita de carrer -vinculada al grup de veïns, a la classe social o a tot tipus d’interessos- per convertir-la en reivindicacions globals que, a més del carrer, s’estenen i es contagien al ciberespai.

La comunicació política i la mobilització ciutadana estan canviant els llenguatges, els escenaris i les eines. I el repte ara és observar si aquests fenomens novíssims i encara mutants aconseguiran modificar les dinàmiques. En el curs que proposo el proper 12 de juny al Col·legi de Periodistes de Catalunya, coneixerem amb més profunditats aquests processos i hi debatrem sobre la seva importància.

El curs “La comunicació política i ciutadana 2.0: eines i usos” (podeu consultar el programa aquí) permetrà aprendre a utilitzar les xarxes com a font d’informació política, analitzar l’ús que en fan els partits i els dirigents polítics com també reflexionar sobre la seva estratègia 2.0. Coneixerem exemples de mobilització social a internet, no només a través de Twitter i Facebook sinó també amb blogs col·laboratius, webs per formular peticions o plataformes de micromecenatge.

Els exemples de comunicació política i ciutadana 2.0 són tan nombrosos com interessants. Per anar fent boca, en les setmanes que queden per al curs, piularé enllaços a articles i a iniciatives que podem analitzar de mica en mica. Posaré aquest material a Twitter amb el hashtag #curspolítica2punt0. Convido tothom qui vulgui a consultar els links i també a dir la seva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: